• Start
 • Wat doen we
 • Vrijwilliger in beeld

Vrijwilliger in beeld

Herman Wauters

Schermafdruk van 2016 09 20 155211Herman Wauters heeft Wervel leren kennen 26 jaar geleden, door zijn vriendschap met Luc Vankrunkelsven. Hij vertelt: "We deelden dezelfde passie voor natuur, meer bepaald het bos, inheemse volkeren, geweldloosheid, gerechtigheid en vrede. De inspiratie van Mahatma Gandhi brengt ons nog steeds een paar keer per jaar bij elkaar. Vreemd genoeg misschien was ik niet betrokken bij de oprichting van Wervel, want met het landbouwvraagstuk had ik minder affiniteit. Toch bleef ik langs de zijlijn al die jaren de beweging volgen en steunen. De band met de beweging verstevigde vorig jaar na deelname aan de Wervelreis naar Brazilië, naar aanleiding van 25 jaar Wervel. Sindsdien ben ik betrokken bij het Cerrado-team."

Lees verder

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .

Sander Meyskens

sanderHoe leerde je Wervel kennen?

Enkele jaren geleden deed ik in het kader van mijn masterproef onderzoek naar de hennepsector in België. Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik de 'Kan het 's met cannabis?'-campagne en zo leerde ik Wervel kennen. Ik ging langs op hun kantoor om kennis te maken en bood  aan om als vrijwilliger mee te helpen met de campagne.

Lees verder

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .

Annick Declercq

annickAnnick Declercq vertelt hoe ze met WERVEL contact kwam:

Als student landbouwingenieur wilde ik aan ontwikkelingssamenwerking doen. Ik koos daarom richting tropische landbouw. Finaal toch niet vertrokken. Als afgestudeerde zag ik mezelf niet in de commerce functioneren. Ook niet in het regulier onderwijs. Op zoek dus...
Via een brede samenwerking van 11.11.11 -, milieu-, vredes- en sociale organisaties kwam ik WERVEL tegen. Wervel was eind vorige eeuw een sterke drive achter een Alliantie voor Duurzame Ontwikkeling. Men zocht toen met vele organisaties samen een antwoord voor het wereldvoedselvraagstuk. Kader was de Conferentie van Rio. Opvallend, hoe gelijklopend het antwoord toen was, met de waarden waar Wervel voor staat… Ik was verkocht.

Waarom Annick zich voor Wervel wil inzetten:

Het mooiste beroep is boer(in) zijn - of: het zou het moeten zijn. Maar boeren moeten een continue strijd voeren, door de wetgeving, door de natuurcontext, omwille van overleving, … In het Hageland zie ik zoveel energie verloren gaan, in de eeuwige strijd om grondgebruik. Consumenten zoeken soms naar producten op de hoeve, maar willen er geen moeite voor doen. Een antwoord is lokale voedselstrategie.
Werken rond lokale voedselstrategieën kan mensen in beweging zetten, om dan ook anders te gaan denken. Wat ons misschien ook brengt naar andere energie, andere mobiliteit, andere economie… Daar geloof ik in. Met Wervel kan er wat dynamiek gebracht worden, daar, in ’t Hageland. Een beetje meer lef, bij boer en consument…

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .

Martina Luskova stelt zich voor

Martina Luskova werkt aan de Cerrado digital storyMartina Luskova is vrijwilliger bij Wervel. Zij leerde Wervel kennen door haar stage. Zij vertelt:

Ik wilde een nuttige en betekenisvolle stage doen. Ik wist dat er in het gebouw waar Wervel zit, veel ngo’s zetelen die me zouden interesseren. Dus vond Wervel op internet. Mijn vriend, een Vlaming, vertaalde voor mij enkele thema’s van op de website. Toen vroeg ik op het Wervelkantoor of ik daar stage kon doen. Het Wervelteam verwelkomde me hartelijk en na wat uitleg en overleg, stond ik te popelen om mee te werken aan projecten samen met andere vrijwilligers.

Lees verder

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
Contact
 • +32 (0)2 893 09 60
Mundo-B
Edinburgstraat 26, 1050 Elsene, België

Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.0

Werkgroep voor een Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw vzw