landbouwconsumentmilieuzuiden

Menu

De smaak van diversiteit

ImageWervel pleit om de landbouw in het Zuiden alle ontwikkelingskansen te geven. Maar ook de migranten die hier terecht komen, kunnen ons helpen om de link tussen culturele biodiversiteit en agrobiodiversiteit te maken. Lees verder en word VIP voor biodiversiteit! Klik hier om je te engageren

Bekijk een filmpje met Souliman Diraa, afgestudeerd bij Landwijzer en werkzaam bij de Wroeter
Daar waar er rond culturele diversiteit reeds heel wat initiatieven bestaan en opbouwend werk wordt verricht, is er op vlak van agrobiodiversiteit nog een hele weg te gaan. Een sociaal duurzame samenleving heeft nood aan diversiteit en integratie, zo ook een duurzaam landbouwsysteem. Monoculturen en intolerantie zijn nog vaak de norm. Nochtans is het merendeel van de landbouwteelten van vreemde origine. Voor ze naar hier werden gehaald, werden deze planten eeuwenlang veredeld in een gemengd en geïntegreerd landbouwsysteem. De ervaringen van vluchtelingen en allochtonen in hun landbouw en keuken kunnen smaak geven aan onze zoektocht naar duurzaamheid en integratie. Facebook Twitter Pinterest