landbouwconsumentmilieuzuiden

Menu

Boerentoeren met de fiets op 11 juni nabij Deinze - Lokale Fair Trade in de praktijk

Fietsers overleggen in landschapOp 11 juni 2011 gidste Wervel je langs 3 duurzame landbouwbedrijven: de Meester-Wroeterij, de Zonnekouter en Pur Fruit, nabij Deinze. De tocht start om 9u30, eindigt om 17u en kost 25 euro (lunch inbegrepen). Drie bedrijven die lokale en eerlijke productie met elkaar verzoenen.

Lokaal voedsel is in trek. Hoe meer lokaal voedsel we eten, hoe minder voedsel er over de wereld heen getransporteerd moet worden. Goed voor het klimaat, goed voor de boer en voor de mensen in Noord en Zuid. Wat heeft lokale duurzame voeding met Fair Trade te maken? En waar kan ik er als consument voor terecht?

De fietstocht start op de Meester-Wroeterij in Astene. We fietsen ongeveer 30km langs de Zonnekouter waar een ‘boerenkost’ klaarstaat en Pur Fruit. Elk bedrijf heeft zijn eigenwijze en eigentijdse manier om de producten direct bij de klant te brengen en klanten te betrekken bij het hele boerderijgebeuren. Zelfpluk, groentenabonnement, thuisverkoop, grond vrijkopen, CSA (Community Supported Agriculture) of pergola-landbouw. Zo laten ze zien dat landbouw in Vlaanderen op een duurzame manier kan én dat dit een positief effect heeft op de landbouw in het zuiden. Al fietsend kijken we onderweg naar wat het landschap ons vertelt over voedselproductie.

Als je een fiets wil huren of de verplaatsingen liever met de auto doet, vermeld dat bij de inschrijving.

Schrijf je in via Vormingplus Gent-Eeklo "Eerlijke handel voor Noord én Zuid – 11 juni".

Facebook Twitter Pinterest