landbouwconsumentmilieuzuiden

Menu

Duurzame Landbouwkamp

Duurzaam Landbouwkamp 2015 - Boeren met LEF

Vrouw en paard

JNM en Wervel hernemen de traditie van het Duurzaam Landbouwkamp!
Thema van het jaar is "Boeren met LEF". Het kamp vindt plaats van 15 tot 20 juli, op La Ferme Dôrlôu - een ferme en uiterst veelzijdige boerderij, net over de taalgrens bij Ronse. Iedereen tussen 18 en 30 jaar is welkom!

Duurzame Landbouwkamp VIII: erven van de toekomst

Uitnodiging duurzaam landbouwkamp Op de tijdslijn van de menselijke geschiedenis zien we hoe zo'n 10 000 jaar geleden de eerste menselijke 'beschavingen' zich ontwikkelden aan de oevers van Tigris en Eufraat. In dat Tweestromenland was de grond van nature vruchtbaar. Daar - in het huidige Irak - was landbouw mogelijk en groeide langzaam maar zeker de kiem van onze Europese beschaving. Laat je ogen dwalen, zie de eeuwen voorbijglijden: beschavingen die ontstaan en weer verdwenen zijn: Grieken, Romeinen, Turken, Kelten, …: Allen hebben ze onze wijze van landbouw beïnvloed en een stempel gedrukt op wie we nu zijn..

Duurzaam landbouwkamp 2008

Duurzaam landbouwkamp 2008Van 12 tot 18 september vindt het 7de duurzaam landbouwkamp plaats!

In Alken, vanop de Martenshoeve van varkensboer Gaston Martens schuimen we het Limburgs fietsparadijs af op zoek naar eiwitten en zorg. Iedereen van 18-30 jaar is welkom.

Landbouwkamp 2007

Image

  • Wat betekent duurzame landbouw voor jou?
  • Waar komt ons voedsel vandaan?
  • Hoe is het om in Vlaanderen te boeren?
  • Biobrandstoffen: een goede zaak of toch niet?

Heb je zin om op deze en andere vragen een antwoord te krijgen? Kom dan af naar ons Duurzaam Landbouw kamp in het wondermooie Pajottenland

Klik hier om de convo (kampinfo) te downloaden

Van 12 tot 18 september. Kostprijs: slechts 50 euro
Inschrijven en practische info bij

Wat is dat?

Het Duurzaam Landbouwkamp is ontstaan als een samenwerking tussen Wervel en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM vzw).
De landbouwkundige en beleidsmatige benadering vanuit Wervel en een veeleer natuur en ecologische benadering vanuit JNM, zorgt al 5 jaar op rij voor een mooie, interessante en verrassende mix. De eerste edities lag de nadruk op het spanningsveld tussen natuur en landbouw in een Vlaamse en West-Europese context. Ook het Noord-Zuid aspect kwam hierbij altijd aan bod.

Voor practische info:

Verslag 2005, De Kollebloem, Sint-Lievens-Esse

Voor de vierde keer op rij vonden JNM’ers hun weg naar het boerenbestaan. Vorig jaar tussen de knorrende varkens in Huldenberg, dit keer in alle rust op de Kollebloem, een biologisch groentenbedrijf in Sint-Lievens-Esse.

Impressies van Katrien Quisthoudt, Pieter Verraes, Peter De Grande, Kathleen De Roo en Sarah Lefevere.

Verslag 2006: verbroedering met Groene Kring

Dit jaar hadden we een heel unieke gebeurtenis toegevoegd aan het kamp, met name een ‘verbroederingsdag’ met de Groene Kring.  Voor het eerst in de Belgische geschiedenis (het mag gezegd) kwamen jonge landbouwers en groene jongens samen om een boom op te zetten over ‘den Vlaamse landbouw’. In de namiddag bezochten we twee gangbare bedrijven van Groene Kringers. ’s Avonds hadden we samen een BBQ en debat georganiseerd. Over die interessante en vooral hoopgevende ontmoeting willen we toch graag het een en ander vertellen.