landbouwconsumentmilieuzuiden

Menu

Campagnes

Beleef de eerste Hennepweek - 10 tot 15 sept 2012

Beleef de hennepweek!Verken een hele week hennep, de drugsvrije variant van cannabis, van het veld tot je eigen outfit. Hennep is een oeroude vezelplant die opnieuw stevig in opmars is. Maar onbekend is onbemind, daarom zet Wervel tijdens de hennepweek alle producten centraal die met hennep gemaakt kunnen worden. Van brood tot lippenbalsem, van sexy ondergoed tot passiefhuizen. Ontdek hennep en doe mee met de activiteiten van 10 tot 15 september.

Gebruik de brochure "Kan het 's met Cannabis - drugsvrije eco-innovatie" en spring mee in de bres voor hennep!

Ga naar campagnewebsite Kan het 's met Cannabis? www.kannabis.be

Jongeren keren het klimaat

Folder Eet Lokaal, Denk GlobaalGREEN vzw draagt verder het gedachtegoed uit van 'Denk globaal, eet lokaal'. 90.000 jongeren kregen in meer dan 350 scholen een lokaal getaalde appel. Green:" De keuze van onze voeding heeft veel invloed op de klimaatsverandering. Lokaal en seizoensgebonden gerechten zijn zeer gunstig!" Meer over de jongerencampagne op: www.jongerenkerenklimaat.be  -- Download Wervels campagnefolder en wereldmenu

Kan het 's met Cannabis?

Drugvrije eco-innovatieWervel lanceert een campagne om mensen aan te zetten tot ecologische aankopen [Ga naar CAMPAGNESITE] Verschillende afgewerkte producten bevatten immers kemp, de niet-hallucinogene variant van Cannabis sativa: papier, ondergoed, zeep, voeding, werktuigen, auto's en huizen. We hebben ook jouw hulp nodig om deze gereputeerde eco-producten op te sporen. Een nieuw product met kemp gezien in de winkel of een persbericht gehoord? Meld elk THC-vrij cannabisgebruik!  Stuur het in op ons meldpunt meldkemp AT wervel.be Zo brengen we in beeld waar THC-vrije Cannabis overal ondergedoken zit. Samen halen we industriële kemp uit de clandestiniteit!

Maandag melkdag

Arbeider - boer - consumentRechtstreekse verkoop van melkproducten, van boer tot consument.

Elke maandag van 15u30 tot 18u aan de Vrijdagmarkt te Gent.

Download de flyer.

Wervelservies Denk Globaal, Eet Lokaal

Servies 'Denk Globaal, Eet Lokaal'De campagne 'Denk globaal, eet lokaal' loopt als een trein. Organisaties als KAV en VIVA-SVV nemen ons gedachtegoed over. Welzijnszorg met de actie 'Soep op de stoep' integreert in hun werking de Wervelsoeptassen.

Zin om onze eetborden, dessertborden en/of soeptassen mee te verspreiden?

Posteractie 'Boer Zoekt Grond'

Poster Boer Zoekt Grond Wervel nam 21-23 september 2009 deel aan een internationale conferentie in Stroud (Engeland) over de grondproblematiek in Europa.

Samen met diverse partners verscheen de nieuwe Wervelposter.

Nu downloadbaar en op papier te bestellen bij Wervel.

Nieuw campagnemateriaal Denk Globaal, Eet Lokaal: aardbeienposter

In het vooruitzicht van de klimaattop in Kopenhagen en de eindejaarsfeesten, herlanceren Ecolife en Wervel de poster 'Ze kwamen van verre'. Volgens de Britse Prof. Tim Lang realiseert een doorsnee gezin 50% van zijn CO2-uitstoot in de keuken. De keuze van aankopen doet er dus toe. Download de affiche of de ecologische feestkatern. U kan gratis affiches (A3) verkrijgen op éénvoudig verzoek via of op 02/893 09 60. Meer info over de campagne "Denk globaal, Eet lokaal" .

zij kwamen van verre