Uncategorised

Thema's

Landbouwbeleid:

Een goede prijs, gekoppeld aan beheersing van de productie, daar draait het om voor Wervel.

Schrijf in op de nieuwsbrief of lees over onze visie op een degelijk landbouwbeleid, regionaal tot globaal.

 


Soja:
Ook wie geen tofu of sojamelk consumeert, kan niet om de soja heen. Massale import van soja uit landen als Brazilië zet niet alleen ginds de bevolking samen met ecosystemen zoals het Amazonewoud en de Cerrado onder druk, maar veroorzaakt ook hier ecologische en sociale ravage.
 


Agroforestry:
Houtachtige gewassen en éénjarige teelten kunnen samen tot 30% meer dan apart. De kunst is ze te integreren. Mengteelt dus, met houtachtigen in een prominente rol. Landbouw met toekomst.


 
 


 Kemp:
Van oudsher is kemp belangrijk in Vlaanderen omwille van de edele vezel. Vroeger maakte men er touw van en doek. Vandaag energiebesparende auto-onderdelen, of stijlvolle kledij. Maar ook superfood.. [klik door naar campagne-pagina: Kan het es met Cannabis? Drugsvrije eco-innovatie]

 
 

Week van de Smaak 2008

week van de smaak 2008Denk globaal eet lokaal !

Wervel organiseert ook dit jaar verschillende activiteiten in Brussel, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Oostende en Lier.

Hieronder vind je diverse badplaatsen en steden waar iets te ‘smaken’ valt:
 
Donderdag 13 november

startevenement Brussel

Zaterdag 15 november

Zin in een (h)eerlijk vers kustontbijt? Kom dan zeker tussen 8 uur en 10 uur naar  de jeugdherberg van Oostende, Oostduinkerke of Blankeberge. Met de slogan ‘denk globaal, eet lokaal’ op ons ontbijtbord willen we kusttoeristen motiveren om te kiezen voor voedsel van dichtbij en eerlijke handel.
Je kan inschrijven bij de jeugdherberg van jouw keuze 

  • tel. +32 (0) 59 805297 voor Oostende
  • tel: +32 (0) 58 51 26 49 voor Oostduinkerke
  • tel: +32 (0) 50 41 53 07 voor Blankenberge

volwassenen: 5 Euro - kinderen (3 tot 12 j): 4 Euro - tot 2 jaar gratis

Persbericht

Donderdag 20 november

Ooit al een wereldmaaltijd geproefd? Ontdek dit nu bij ‘de Vlaspit ’, een sociale werkplaats met een gezellig restaurant in Scherpenheuvel-Zichem. De wereldmaaltijd kost 9 euro en je kan inschrijven via de Vlaspit 013/78.46.34
Aanvang: 12 uur.


Vrijdag 21 november

Na de soep de patatten! Wervel werkt dit jaar opnieuw samen met Vélo vzw . De Belgische patat zal gekruid worden met een vleugje diversiteit en overgoten met een creatief sausje! Wie is dit jaar de onverwachte gast ? Enkel toegankelijk via uitnodiging, aan te vragen bij .

's Avonds serveert het Leuvense Netwerk Duurzaam Verbruiken een overheerlijke maaltijd! Dit initiatief kwam tot stand door samenwerking van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA), Masereelfonds, Miel Maya Honing, Oxfam-Wereldwinkels Leuven, Vredeseilanden, WErkgroep voor een Rechtvaardige en VErantwoorde Landbouw (WERVEL).

Menu om te watertanden:

  • Glaasje schuimwijn ‘Chateau Meerdael’ met Lupinehapje
  • Pompoen-currysoep
  • Stroganoff van seitan en linzen; Geblancheerde en gegratineerde broccoli; Salade van rode groenten
  • Speculaas-honing ijs met warme krieken
  • Koffie/Thee met verrassingshapje

Dit alles voor slechts 15 euro, inclusief drank! Vlug inschrijven bij 016/22 91 80, 0487/413 087.

zondag 23 november

Lier is de stad van de smaak: een groots slotevenement ‘Cirkel van de Smaak ' vindt plaats in gaststad Lier. Wervel zal er aanwezig zijn met een interactieve stand.

Week van de Smaak 2006

WvdSmaak2006Tien dagen lang zullen 700 evenementen Vlaanderen omtoveren tot één groot smaaklaboratorium. Lees het persbericht Wervel wil smaakrevolutie!

Over de schouders van bekende topchefs en ervaren kookmoeders meekijken, een culinaire wandeling maken langs smakelijke plaatsen, alles leren over de producten van je eigen streek of precies experimenteren met de keuken van andere culturen, zelf de handen uit de mouwen steken in het school- of bedrijfsrestaurant, deelnemen aan proeverijen en kookworkshops: de Week van de Smaak serveert het allemaal. Ook Wervel wil in de Week van de Smaak uw aandacht vragen.
Voor alle activiteiten kan u terecht bij of GSM 0485/938.042