10,8 miljoen Amerikanen lijden honger

In de Verenigde Staten hadden in 2005 35 miljoen mensen problemen om aan voldoende voedsel te komen, onder wie 12,4 miljoen kinderen. Daarvan leden er 10,8 miljoen honger (van wie 3,2 miljoen kinderen). Dat blijkt uit het jaarrapport over honger van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. In nieuwe regeringstermen bevinden de 10,8 miljoen Amerikanen die honger lijden zich in een toestand van "zeer lage voedselveiligheid". Vorig jaar was de terminologie anders: toen heette deze categorie nog "voedselonveiligheid met honger als gevolg".

Volgens hongerbestrijdingsorganisaties zijn de nieuwe termen een poging de harde realiteit te verdoezelen. "Hoe je het ook noemt, er zijn 35 miljoen personen in dit land die vechten om niet van de honger te sterven", aldus Jim Weill, de directeur van het Food Research and Action Center (FRAC), een ngo in Washington, tegenover het AFP. "En het is onmogelijk te verbergen dat wij een onvoorstelbaar rijk land zijn waar 35 miljoen mensen honger lijden".

Volgens de Amerikaanse overheid is de nieuwe terminologie ingevoerd op advies van The National Academies, een adviesorgaan voor de regering op het gebied van wetenschap en geneeskunde.

Bron Vilt (21/11/2006)
Facebook Twitter Pinterest