16 oktober 2010 Wereldvoedseldag: vier mee!

Met een aangepast menu kan iedereen etenDie dag is bijzonder omdat we ons dan met veel mensen in de wereld verbonden kunnen voelen via het eten. En dat smaakt des te beter als iedereen een plaats krijgt aan de eettafel. Wervel maakte voor deze gelegenheid een aangepast ‘wereldmenu’. Daarmee willen we de honger uit de wereld bannen. Doe mee aan één van de activiteiten!

Het wereldmenu [download folder] bestaat uit een aardappelsoep, een wereldburger in herfsttenu, een seizoenslaatje en een toetje van elders. Want door de juiste ingrediënten te kiezen maak je een wereld van verschil!

In Kortrijk vindt een Fair Trade culinaire wandeling plaats. Op 5 stopplaatsen worden er duurzame  en (h)eerlijke hapjes aangeboden. Je komt al etend en wandelend wijzer over wat ‘Fair Trade’ nu echt betekent. Deze wandeling is er één in een reeks van vijf naar aanleiding van de fair trade culinaire week. Tijdens deze periode zetten meer dan 30 horeca-zaken producten van eerlijke en duurzame landbouw op de kaart. Je kan dus ‘verkocht’ geraken aan een Fair Trade-brood, een lokale biosoep, een volledig menu op basis van eerlijke en duurzame ingrediënten.

In Loppem wordt op wereldvoedseldag een aangepast Braziliaans wereldmenu opgediend na een lezing en gesprek met Marcello Barros. Deze bevrijdingstheoloog uit Brazilië stelt er zijn boek ‘Hemel en aarde huwen’ voor dat gaat over eco-spiritualiteit en de zorg om de schepping. Meer info hier (blz 9).

In Kessel-Lo kan je terecht voor een indische maaltijd, 100% vegetarisch. De opbrengsten van het benefiet-diner gaan naar het project "De verloren tuinen van Khajuraho", waar biodynamisch tuinder Johan D'Hulster uit Schriek het uitermate interessante boekje "Conserverende landbouw" over schreef. Verplichte lectuur voor elke duurzame landbouwfanaat, zeker op wereldvoedseldag!

Facebook Twitter Pinterest