landbouwconsumentmilieuzuiden

Menu

Familiale vleesveehouders vinden hun weg in een moeilijke sector

FB IMG 1534495049479 copyNaar aanleiding van het publiek debat over een nieuw GLB gaat Wervel de boer op. We houden de vinger aan de pols bij boeren en boerinnen die het beste van hun job maken in een uitdagend economisch en ecologisch klimaat. 
In het West-Vlaamse Pittem teelt de familie Cocquyt groenten voor de diepvriesindustrie en vleesvee van het Belgisch Wit-Blauwe ras. De vleesveehouderij is een sector waar al jaren klappen vallen wegens slechte prijzen. Toch weet de familie zich meer dan te handhaven. Hun afzetstrategie bestaat erin om vooral af te zetten aan kleine grootwarenhuizen en aan de lokale slager. In die keten hebben ze zelf iets te zeggen over de prijs. Het vlees van oudere vrouwelijke dieren met enkele kalvingen op hun conto heeft meer smaak en brengt meer op. Ze zijn mede-oprichter van een producentenorganisatie die in de steigers staat en binnenkort opent hun gloednieuwe hoeveslagerij. Lees hier het volledige interview.

Facebook Twitter Pinterest